الجمعة، 8 نوفمبر 2013

سمك الشعور المقلي


سمك الشعورالمقلي

المقادير 

1 حبة من السمك الشعور او اي نوع من الاسماك محبب لحضاراتكم
مش هقول مقادير حبة سمك او حبتان او ثلاثة علي حسب عدد الاسرة او عدد افراد الاسرة

اولا نجهز السمك بتنظيفة باستعمال السكين والمقص وازالة مافي الجنب باانني خليت السمك عبارة عن شريحة من كل جنب شريحة وناخذ السمك ونضع علية ماء كافي لتغطية الاسماك ونضع علية عصير الليمون قليل من الخل وكوب من الدقيق ونتركة مدة 10 دقائق علي الاقل ثم نغسل السمك جيدا عدة مرات ويصفي تماما في مصفاة
ثم قمت بتتبيل الاسماك

ولن اقول مقادير وهذا مرتبط بالكمية وهي كمية الاسماك
ثوم وملح وكسبرة خضراء وكمون وبهارات اسماك وتباع في كل محلات العطارة وعصير ليمون وفلفل اخضر وفلفل احمر يدق الكل او خلطهم بالخلاط مع ملعقة من المستردة او الخردل
نمسك السمك نضعة في الخلطة من جميع الجوانب والداخل ونتركة بالثلاجة وقت بسيط ونضع السمك في دقيق من الجابين

في زيت وعلي نار هادئة تقلي حبات الاسماك من الجانبين وتخرج من الزيت علي مصفاة
وتقدم في طبق التقديم
وترص بشكل جميل حتي تري العين وتاكل بالهنا والشفا
ومع خالص حبي واحترامي

وبالهنا والشفا



ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق