الثلاثاء، 5 نوفمبر 2013

تورتة الفواكة

تورتة الفواكة

كل منا يحب الجاتوهات والتورتات هل جربتي تعمليها

مقادير الكيك

8 حبة من البيض
8 ملاعق كبيرة من الدقيق

1 باكت فانيليا
8 ملاعق كبيرة من السكر
2 ملعقة كبيرة من الزيت

لعمل الكيك علينا مرعاة الاتي
تجهيز مضرب بيض كهربا و صينية الكيك مدهونة بالسمن ومعفرة بالدقيق
الفرن على درجة حرارة 125

طريقة عمل الكيك

نضع البيض والسكر والفانيليا في مضرب البيض مدة 20 دقيقة علي الاقل حتي يتضاعف ويصبح لونة ابيض قشدة  نضع  ال 2 ملعقة الزيت ثواني يلف الزيت في الخليط نوقف المضرب تماما ونتعامل مع باحتراس وبطء شديد نفرغة في اناء اوسع وببط شديد دون خبطة ثم نضع علية الدقيق بالتدريج ونلف الدقيق بة وببطء حتي تصبح عجينة نضعها في الصينة المدة مسبقا ونضعها الفرن ولا نفتح الفرن الا بعد 20 دقيقة مع عدم فتح الفرن حتي لاتهبط الكيك

تجهيز الزينة او الفنش
اولا حضري اي نوع من المربي المحبب لحضرتك ولاسرتك
جهزي علبة 1 لتر من الكريمة الباني وضعي علية سكر حسب طلبك وفانيليا  واضربي بمضرب البيض ولا اقول وقت للاختلاف نوع الكريمة حتي تغلظ قوامها ضعيها بالثلاجة
جهزي الفواكة حسب الموسم او حسب الموجود جهزيها وقطعيها وضيها بالثلاجة

احضري قطعة من الشكلاتة اعملي لها حمام بخار بمعني ضعي حلة بها ماء علي النار والحلة الاخري اضغر منها ضعي فيها الشكلاتة وقليل من الحليب والفانيليا وقليل من الزبد وضعيها تسيح مع التقليب   جهزي قطعة من البلاستك موضوعة علي صينية او طبق صبي عليها الشكولاتة السايلة وسويها وضعيها بالثلاجة حتي تجمد الكيك طلع من الفرن وبرد تماما

 باستعمال السكين شقي الكيك من عرضة ليصبح 2 زي بعضهما  ضعي المربي علي واحدة منهم وساوي المربي وضعي جزء الجزء التاني من الكيك احضري الكريمة المضروبة مسبقا وساوي كل الكيكية من الجوانب ومن اعلي احضري الشلاتة قطعيها بالشكل المناسب لحضرتك رصي علي الوجة ورصي الفواكة  حاولي تبدعي وتعملي ديكورات هندسية

حاولت اوصل الفكرة لحضارتكم ولكن الشرح سيكون طويلا جدا ولكن باذن الله في سيدات هتكون شغلهم احسن من شغلي
لكم حبي واحترامي وبالهنا والشفا

هناك تعليق واحد: