الأربعاء، 18 يونيو 2014

لفائف السمبوسة الهندية Coil Indian samosas


لفائف السمبوسة الهندية

كل عام وحضاراتكم بالف خير
هل جربتي تعملي سمبوسة هندية باقل تكاليف في تعتبر وصفة هندية بالمطبخ الهندي وتباع في الشوارع الهندية ومحببة لديهم نسبة عدم وجود تكاليف في طهيها

أولا مقادير العجين 


1 كليو من الدقيق
1 حبة من البيض 
ربع كوب صغير من الزيت
ملح 
ماء للعجين

اعجني المكونات جيدا مع ملاحظة ان العجين سيكون جاهز لو تاكدتي انة لم يلتصق  بيديكي  
غطي العجين مدة نصف ساعة علي الاقل 

تجهيز الحشوة 


لن افرض علي حضرتك حشوة معينة 
ممكن لحم او دجاج او خضروات 
اما انا قمت بعملها بالجبن الابيض العادي باضافة قليل من زيت الزايتون والنعناع الطازج  وخلطت الحشوة جيدا

تجهيز السمبوسة 

في المعتاد تكون السمبوسة بشكل اخر غير الموجود بالصورة ولحضرتك مطلق الحرية في تصنيعها 
افردي العجينة رقيقة علي رخامة او علي اي وسيلة تراة مناسبة لحضرتك
 قطعي العجينة مربعات متساوتة 
خذي زواية كل مربع وضعي فية قليل من الحشوة ولفي طرف العجينة من الجوانب وجهزي عجينة خفيفة مع الماء ضعي بفرشاة لزقة بسيطة من الفرشاة واحكمي القفل  
كرري حتي تنتهي من الكمية 
ضعي لزيت علي النار واقلي حبات السمبوسة حتي تاخذ اللون الذهبي
وبالهنا والشفا
مع خالص حبي واحترامي 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق