الأربعاء، 18 مارس 2015

بطاطس ليونيز

بطاطس ليونيز

المقادير
 بطاطس
 2 حبة بصل

 شوربة فراخ ( ستوك فراخ )
ملح و  فلفل ابيض
2 ملعقة زيت  وممكن اضافة حليب او كريمة او خليط معا  المهم حسب الامكانيات المتوفرة بمطبخك

طريقة عمل البطاطس الليونيز

تقشر البطاطس وتغسل جيدا وتقطع حلقات وترص
توضع حلة على النار ويوضع بها زيت الذرة حتى يسخن جيدا
يقطع البصل أنصاف حلقات رفيعة جدا ثم يوضع في الحله ويقلب حتى يصير لونه بني فاتح ثم نضيف شوربة الفراخ وتتبل بالملح والفلفل
وتترك على النار حتى تغلي وترفع من على النار
ثم تضاف إلى البطاطس والحليب والكريمة وممكن اضافة جبنة اذا اردتي حضرتك .
بعد ذلك نضع البطاطس في الفرن مغطاة بورق الومنيوم
لمدة 15 ساعة ثم نرفع الغطاء ونتركها في الفرن 10 دقائق أخرى ثم ترفع من الفرن وتقدم مع الارز الابيض

وبالهنا والشفا  مع خالص حبي واحترامي

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق