الجمعة، 10 نوفمبر 2017

الفراخ الكنتاكي أو الدجاج المقرمش وصفه اولادي نور عيني




              الفراخ الكنتاكي أو الدجاج المقرمش  وصفه اولادي نور عيني

 



😄😄😄😄ايوه صحيح دي الفراخ المقرمشه او كنتاكي اللي بنشتريها غاليه وليه مااحنا نوفر ونعملها في البيت ارخص وانضف 😄😄 يلا تفاعلكم اللي بحبه علشان انزل بالطريقه

المقادير: فرخه مقطعه قطع مش كبيره بس انا كان عندي دبابيس عملتها بيها ، معلقه كركم ،معلقه توم بودره، معلقه بصل بودره ،بابريكا، معلقه قرفه بودره، معلقه جنزبيل بودره، نص معلقه حبهان بودره ، فلفل اسود ، ملح، ٣معالق كبار مليانه دقيق، كوب لبن، دقيق للتغليف

الطريقه: بصي ياعسل منك ليها ركزي معايه هنجيب طبق غويط ونحط فيه كل البهارات والدقيق مع بعض ونقلبهم كويس وننزل عليهم باللبن وتقلبي لغايه ما يبقي قوامه زي الكريب وهنا بقي انتي غسلتي الفرخه وقطعتيها قطع مش كبيره علشان تستوي يعني الورك علي اتنين الصدر علي اربعه وتنزلي بيهم في الخليط اللي احنا عملناه وتقلبيهم كويس جدا ولازم الخليط يغطي الفراخ علشان تتبل حلو يعني المقادير دي لفرخه وزنها كيلو وتسيبيها ياقمر تتبل ساعتين ونيجي بقي للخطوه الاخيره انك تجيبي حله مقاس ٢٠يعني مش كبيره تبقي ملمومه وتحطي فيها زيت غزير بمعني بالنظر تغطي تقريبا قطع الفراخ وتطلعي الفرخه من التتبيله وتنزليها في الدقيق واقلبيها كويس علشان تتعفر كويس بالدقيق ونزليها في الزيت السخن تحطي حوالي تلت قطع وتهدي النار عليهم شويه وتكوني مغطيه الحله وخدي بالك من الزيت وانتي بترفعي الغطا واول ما تلاقي لونها اصفر اقلبيها علي الناحيه التانيه لغايه ماتستوي اوعي تعلي النار نار ااقل من الوسط بشويه علشان تستوي من جوه حلو وطلعيها من الزيت علي ورقه مناديل وبالهنا والشفا علي قلبكم



ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق