الثلاثاء، 14 نوفمبر 2017

البتيفور وصفه الشيف نسمه فتحي


                 البتيفور وصفه الشيف نسمه فتحي



    السلام عليكم البيتي فور بطريقه سهله جدا يدوي او بمضرب اذا حبيتي وديما بعمله للعرايس وبيكون احسن من المحلات
المقادير كوبان ونصف دقيق فاخر كوب ونصف زبده بحراره المطبخ او سمنه كوب سكر بودره 1 بيضه + صفار بيضه 2 باكو فانليا ربع معلقه صغيره بودر 2 معلقه كاكاو للتزين مربي اي نوع تفضليه شكولاته فرماسيه ملونه ومكعبات شكولاته مسيحه علي حمام بخار بمعلقه زيت الطريقه 1- في وعاء او ( المضرب الكهربي )نضع الزبده + السكر البودر ونضرب اللي ان يصبح لونه كريمي مع استمرار الضرب ثم نضيف البيضه
والصفار والفانليا وممكن نضيف ربع معلقه خل اختياري ونستمر في الضرب 2 نضيف الدقيق والبودر وذره الملح مع مراعاه الاضافه تدريجي الا ا تلم معك العجينه نقسم العجينه ونضيف 2 معلقه كاكاو علي نصفها مع مراعاه حذف 2 معلقه دقيق مكان الكاكاو نترك العجينه ترتاع حاولي ثلث ساعه ونبد نشكلها بالماكينه الخاصه بالبيتيفور او قمع بلح الشام او كيس الحلواني وعند استعمال الكيس يجب ان تقللوالصفار والفانليا وممكن نضيف ربع معلقه خل اختياري ونستمر في الضرب
2 نضيف الدقيق والبودر وذره الملح مع مراعاه الاضافه تدريجي الا ا تلم معك العجينه نقسم العجينه ونضيف 2 معلقه كاكاو علي نصفها مع مراعاه حذف 2 معلقه دقيق مكان الكاكاو نترك العجينه ترتاع حاولي ثلث ساعه ونبد نشكلها بالماكينه الخاصه بالبيتيفور او قمع بلح الشام او كيس الحلواني وعند استعمال الكيس يجب ان تقلل
الدقيق حبه لتسهيل عمليه التشكيل 3- تسويته ي فر حراره هادئه ونتركه يهدا ثم نقوم بعمليه التزين وبالهنا
رضا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق