الأربعاء، 22 أبريل 2015

كانيلونى او كريب بحشوة الفراخ



كانيلونى او كريب بحشوة الفراخ  لاستاذة  ميمي دمعة حنين

مقادير الحشوة 
صدر فرخة كامل

جزر مبشور 
فلف رومى مقطع شرائح
بصل
سمن واتنين معكب ماجى وفلفل اسود ملح بهارات
الطريقة
بسلق صدر الفرخة واتركه يبرد واقطعة رفيع وبعد كده بجيب طاسعة واسعة او حلة زى ماتحبى وتحطى فيها السمن وتنزلى بالبصل المقطع صغير وتشوحى البصل لما يكون لونه دهبى
تنزلى عليه بالفراخ المقطعة شرايخ وتشوخيها شويه وتضيفىعليها 2 مكعب الشوربة وتقلبى شوية وتضيفى الملح والفلفل والبهارات اخر شى الفلفل الرومى الشرائح والجزر المبشور يدوب كام تقليبة عشان الخضار مش يعجن وينزل ميته
هاتتركيه وتعملى الكريب 
مقادير الكريب
كل كوب دقيق بتاخد كوب ونصف لبن و2 بيضة 
الطريقة بتحطى اللبن فى بولة غويطة وعليه البيض والملخ والفلفل وتضربى كويس بالمضرب السللك لما يتجانس معاكى


قى تخلى بالك وانتى بتضيفى الدقيق
تنزلى شوية شويه ايدك بتضربى بيها كويس جدا وايد بنتزلى الدقيقى شوية شوية عشا مش يكلكع منك
بعد كده هاتى طاسة تيفال مقاس صغير لو عوزاه وسط
ادهنيها اول مرة زيت وتسخن كويس وبالمغرفىتاخدى مقدار من الخليط على الطاسة وتكونى النار هادية وتقلبى الطاسة على الجوانب وهتلاقى طرفها احمر تقلبيها على الوش التانى وتشليها وهكذا حتى تنتهى من خبز الباقى
وتاخدى واحدة من الكريب وتحطى على طرفها الحشو وتلفيها ورل وترصيها فى صاج مدهون وتدهنى الوش صلصلة انا بفضل الصلصلة عن اى شئ فيكى تحطى اللى يعجبك جبن رومى مبشور موزريال خسب ماتحبى وعلى الفرن يدوب تتحمر من فوق وتحت على درجة حرارة 180 بتاخد ربع ساعة لانه كله مستوى
ويارب يكون نال رضاكم
ميمى

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق