الأحد، 2 فبراير 2014

سمك البلطي المقلي


سمك البلطي المقلي

سيدتي بمطبخك و بجودة عالية و لضمان النظافة اطبخي بيديكي

المقادير 


سمك بلطي حسب الكمية المطلوبة او افراد اسرتك لن اتحدث عن  مقادير حبة سمك او حبتان او ثلاثة علي حسب عدد الاسرة او عدد افراد الاسرة

طريقة عمل السمك البلطى المقلى

اولا نجهز السمك بتنظيفة باستعمال السكين والمقص وازالة مافي الجنب باانني خليت السمك عبارة عن شريحة من كل جنب شريحة وناخذ السمك ونضع علية ماء كافي لتغطية الاسماك ونضع علية عصير الليمون قليل من الخل وكوب من الدقيق ونتركه مدة 10 دقائق علي الاقل
ثم نغسل السمك جيدا عدة مرات ويصفي تماما في مصفاه

تتبيل السمك

ثوم وملح وكسبرة خضراء وكمون وبهارات اسماك وتباع في كل محلات العطارة وعصير ليمون وفلفل اخضر وفلفل احمر يدق الكل او خلطهم بالخلاط مع ملعقة من المستردة او الخردل

نمسك السمك نضعة في الخلطة من جميع الجوانب والداخل ونتركه بالثلاجة وقت بسيط ونضع السمك في دقيق من الجابين
في زيت وعلي نار هادئة تقلي حبات الاسماك من الجانبين وتخرج من الزيت علي مصفاه

وتقدم في طبق التقديم
وترص بشكل جميل و بالهنا والشفا
ومع خالص حبي واحترامي

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق