الاثنين، 3 نوفمبر 2014

العاشوراء


العاشورة

احبائي اﻻعزاء كل سنه وانتم طيبين دي عاشوراء اقدمها اليكم

مشاركة من الشيف أيمان  الرياض السعودية
المقادير
نصف كيلو قمح -كيلو لبن-نصف كوب كريمه لباني-نصف كوب جوز هند-3 مﻻعق نشا-سكر-مكسرات

طريقة عمل العاشورة :

نغسل القمح وننقعه من الليل ثاني يوم نسلقه في ميا لحد ما يستوي خالص
ناخد نصفه ونضعه في الخلاط عليه اللبن والسكر حسب راحتك تخليه حلو او نصف حلو  بكيفك
نضربهم كويس وبعدين نضعه علي باقي القمح وعلي النار
ننزل بالجوز الهند
بعدين ندوب النشا في شويه لبن بارد ونضعه علي الخليط ونسيبه يغلي علشان النشا تستوي
اخر شئ نضع الكريمه اللباني ونغليهم غلوه وبعد كده نطفي عليها ونصبها في صحون وعليها المكسرات وندخلها الثلاجه تبرد وبالعافيه عليكم

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق