البتيفور وصفه الشيف نسمه فتحي
السلام عليكم البيتي فور بطريقه سهله جدا يدوي او بمضرب اذا حبيتي وديما بعمله للعرايس وبيكون احسن من المحلات
المقادير كوبان ونصف دقيق فاخر كوب ونصف زبده بحراره المطبخ او سمنه كوب سكر بودره 1 بيضه + صفار بيضه 2 باكو فانليا ربع معلقه صغيره بودر 2 معلقه كاكاو للتزين مربي اي نوع تفضليه شكولاته فرماسيه ملونه ومكعبات شكولاته مسيحه علي حمام بخار بمعلقه زيت الطريقه 1- في وعاء او ( المضرب الكهربي )نضع الزبده + السكر البودر ونضرب اللي ان يصبح لونه كريمي مع استمرار الضرب ثم نضيف البيضه
والصفار والفانليا وممكن نضيف ربع معلقه خل اختياري ونستمر في الضرب
2 نضيف الدقيق والبودر وذره الملح مع مراعاه الاضافه تدريجي الا ا تلم معك العجينه نقسم العجينه ونضيف 2 معلقه كاكاو علي نصفها مع مراعاه حذف 2 معلقه دقيق مكان الكاكاو نترك العجينه ترتاع حاولي ثلث ساعه ونبد نشكلها بالماكينه الخاصه بالبيتيفور او قمع بلح الشام او كيس الحلواني وعند استعمال الكيس يجب ان تقللوالصفار والفانليا وممكن نضيف ربع معلقه خل اختياري ونستمر في الضرب
2 نضيف الدقيق والبودر وذره الملح مع مراعاه الاضافه تدريجي الا ا تلم معك العجينه نقسم العجينه ونضيف 2 معلقه كاكاو علي نصفها مع مراعاه حذف 2 معلقه دقيق مكان الكاكاو نترك العجينه ترتاع حاولي ثلث ساعه ونبد نشكلها بالماكينه الخاصه بالبيتيفور او قمع بلح الشام او كيس الحلواني وعند استعمال الكيس يجب ان تقلل
الدقيق حبه لتسهيل عمليه التشكيل
3- تسويته ي فر حراره هادئه ونتركه يهدا ثم نقوم بعمليه التزين وبالهنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق